Sayfalar

18 Mart 2013 Pazartesi

kardeş şart!

evet şart! sorgulamak gereksiz..hele ki benim kardeşimse bahse konu olan, herkese lazım!

şart diil diyenler arkadaştan kuzenden vs.den kardeş yapılabileceğini söylüyorlar..olmaz arkadaşım..kardeş nedir bilmesek inanacaz!

bi kere kardeşinizle çok önemli bi ortak paydanız vardır..dünyaya gelmenizi sağlayan adam ve aynı karını paylaştığınız kadın! bu iki insanı kimse sizden daha fazla sevemez, sadece siz bu iki insan için aynı düşüncelere sahipsinizdir..

sonra kardeş demek vicdan demektir..merhamet demektir..arkanın hep sağlam olması demektir..hiç yalnız kalmayacağını bilmek demektir..ve bi insanın çocuğuna hissedebileceği hislerin en benzerlerini hissetmektir..

içinin gitmesidir..sonsuz bi paylaşımdır..çok ama çok sevmektir..belki de canını verebileceğin tek kişidir..evladın dışında bu hissi kimin için hissedersin ki.....

benim bi erkek kardeşim var..benden 21 ay küçük sadece..biz hiç kavga etmedik biliyo musun bilogcan? hiç birbirimizi bilerek isteyerek kırmadık..canımızı acıtmadık..biliyoduk çünkü o "can" bizdik..ben onun canı o benim canım..insan kendi canını yakar mı hiç?!

erkek - kız anlaşamaz derler..biz anlaştık..hem de nası güzel anlaştık..kıskandıracak kadar güzel..

hiç unutmuyorum bi kere kıbrısta kardeşimin evindeyiz..arkadaşları da bizde..biz arkadaşlarını unuttuk aramızda sohbete daldık..bi arkadaşı o kadar şaşırdı ki..inanamadı çünkü o ablasıyla hiç böle sohbet etmemiş! imrendi de bence..he diceksin ki bak aynı iletişim yok..her kardeş bir olmuyor..evet iletişim olarak bir olmuyor ama hissedilenler birebir aynı..iletişim konusu da küçükken anne baba sayesinde gelişebiliyor..

insanın kardeşi olunca bi güçlü oluyor..dağları devirebilirmiş gibi geliyor..olmuyo işte arkadaş, kuzen olmuyor aynısı olmuyor..

annesi ölenlere öksüz derler, babası ölenlere yetim..bi tek kardeşi ve evladı ölenlerin bi sıfatı yoktur..böle de yakan bi acıdır..sıfatsız..kelimelerin tanımlayamadığı..

neticede kardeş şart..şu ağzına sıçılmış dünyasında on kaplan gücünde olmak için kardeş şart..hiç büyümemek için kardeş şart..birini çok sevmenin ne demek olduğunu ama gerçekten çok sevmenin ne demek olduğunu anlayabilmek için kardeş şart..bazı şeyleri tek başına göğüslemek zorunda kalmayacağınızı bilmek için kardeş şart..hayatta yalnız olmamak için kardeş şart..hani dedim ya evladınıza hissedeceğiniz hisleri önce ona hissediyosunuz diye, işte, on numara bi ebeveyn olmak için kardeş şart!

ha evet birbirine düşman olan kardeşler de vardır..ama onlara bi dikkat edin geride muhakkak ya anne ya baba hatası vardır..insan kardeşini koşulsuz sevmeye başlar ama iletişimi geliştirmede anne-baba rolü çok önemli..en ufak bi kıyas, bi kızgınlık, bi nifak bi çuval inciri de bu yazıyı siler atar.....

2 yorum:

ferulago dedi ki...

çok doğru :)

pelin dedi ki...

şart tabii ya :)) seninkiler nası da şanslılar :)