Sayfalar

27 Ağustos 2014 Çarşamba

anayım ben ana hem de instagram da!!

daha önce instagram'a bayıldığımı sölemiştim bilogcan..

bilogır evlerinden sonra bi de instagram analarına takıldım..

gözlemlediğim kadarıyla üç çeşit ana var instagramda ve bu analar fena halde kamplaşmış vaziyetteler..

birinci grup..ultra zengin analar grubu..bunlar çalışmazlar..villa tipi evlerde otururlar..yardımcıları vardır..ve yardımcılarının bir gün işe gelmemeleri durumunda hayatlarının travmasını yaşarlar..event dedikleri etkinliklere katılırlar..sosyal sorumluluk projesi adı altında kendilerine meşgale çıkarırlar..ya da dükkan mükkan bişi açarlar ve daha ilk günden çalışan anne geyiğine başlarlar..halbuki daha düne kadar kendilerinin çalışan annelerden daha çok yorulduğunu iddia ediyordurlar..çocuklarını faaliyet faaliyet ve faaliyet diye boğarlar..organik besin ve giysi olayına takıktırlar..alçak gönüllü görünürler ama bi sinsilik sezilir çoğunda..cici kız ayağına yatarlar, ağızlarından küfür ve argo söz çıkmaz..kocalarına olan aşklarını gözünüze sokarlar..resim altlarına yapılan "ayy bilmem ne hanım bayılıyorum size asaletinize saçınıza başınıza herşeyinize! mükemmelsinizzzz sizzz!!" yorumlarına asla tenezzül edip de cevap vermezler..yalakaları boldur..ve bunlara "bilmemne hanım" diye hitap edilmelidir..inceciktirler..asla salaş görünmezler..üzerlerindeki kıyafetlerin hepsi markadır..saçları daima yapılı ve tercihen sarıdır..tatillerini yurtdışında geçirirler..bir de yurtiçi tatilleri olur, bodrum, çeşme ve alaçatıda..ay böle sevgi böceği, tevazu kraliçesi halleri vardır ki bayarsın bilogcan bayar!

ikinci grup..normal orta - üst halli analar grubu..bu grup eğlencelidir..bebeleriyle dalga geçmeyi bilir..kendileriyle de dalga geçmeyi bilirler..şişman ya da zayıf olurlar..şekilci diillerdir..ama bu grup da konservatiftir..kendi aralarında takılırlar..arada bi ultra zengin analar grubuyla kesişirler ancak pek anlaşamazlar..bu gruptan birine bi soru sorduğunda gayet güzel ve net cevaplar alırsın..hayranları diil arkadaşları vardır..ortak nokta bulman daha kolaydır..kasmazlar kasılmazlar..ama aralarına girmek de pek kolay değildir..kendi aralarında küçük grupçuklara ayrılmışlardır..ultra zengin analar grubu gibi sadece "event"ten "event"e diil normal zamanlarda da görüşürler..çalışan anneler en çok bu gruplarda görülür..

üçüncü grup..alternatif analar grubu..ne yazdıklarını çoğu zaman anlayamazsın..kelimeleri başkalaştırarak kendilerince bi dil oluşturmuşlardır..bebelerini şekilden şekile sokarak fotoğraf çekerler..ayrıca bebelerini cicili bicili giydirmezler..kuru kafalar, salaş kıyafetler bebelerin başlıca giysileridir..kendileri de oldukça salaş giyinirler..yani kasarlar öle giyinmek için..hep bi ispat çabası vardır bunlarda "en deli benim!" diye..bunların da yalakası çoktur..soru sormak için kasma bilogcan cevap alamazsın..ayrıca hepsi kendini profesyonel fotoğrafçı sanır..küfürü ve argoyu fazlaca kullanırlar.."bak bebem var ama özgürüm ben!" diye yırtınırlar oysa evde kusmuk temizlediklerini hepimiz biliyoruz! bunlar da çalışmazlar..arada bi hobi ayağına yaptıklarını satarlar..

dur lan hızımı alamadım bilogcan iki de bonus grup eklim!

bonus grup 1..melankolik analar..ay bunlar fena bayarlar..o kadar ki ultra zengin analar kadar çok bayarlar..bebesinin fotoğrafını eklerler altına destan yazarlar..bi türlü anlatamazlar bebelerini ne kadar sevdiklerini..bi duygusala bağlarlar şaşarsın bilogcan! en alta da bin tane hashtagi yapıştırırlar..bebelerinin fotoğrafları bitince kocalarının fotoğrafını koyarlar..hadi bi posta da ona destan yazarlar..sanırsın romeo ve juliet reenkarne olmuş, bunların içinde yaşıyo! dünyanın enn derin aşkını yaşadıklarına tamamen ikna olmuşlardır ve oğluşları veya kızçeleriyle bu aşkı pekiştirmişlerdir..ailecek bulutların üzerinde kızsa pembe erkekse mavi sıçan bebeleri ve onlara pasta/çiçek getiren kocalarıyla yaşaaar gideeerler..bunlara soru sorulmaz bilogcan..fotoğrafların altına maşallah'lı inşallah'lı cümleler kurdun mu tamamdır! bu grupta çalışmayan anneler çoğunluktadır..hobi mobi de olmaz bunlarda..büüüütüüün gün bebe, koca ve ev ile uğraşırlar..

bonus grup 2..kıdemli analar grubu..bu grup yer yer ultra zengin analar grubu ile kesişir..bu grubun anaları ne yapsa hoooop 16567801263 takipçisi de onu yapar..en doğru okula bu gruptaki analar yollar..en iyi doktora bu gruptaki analar götürürler..en iyi bebeyi bu gruptaki analar yetiştirirler..yani takipçileri böle sanır..o yüzden bebesi ishal olmuş bi takipçisi doktorunu arayacağına önce bu gruba ait bi anaya danışır! pedagog muamelesi görürler..bi süre sonra da öle olduklarına inanmaya başlarlar! düşününce en tehlikeli grup bu grup çünkü yaptıklarını referans alan çok kişi var! şaka bi yana bi gün birisine sebep olacaklar diye korkuyorum ben şahsen!

ben hangi grupta mıyım? geyik grubundayım ben şekerim!

11 yorum:

cecilia dedi ki...

hahaha hiç güleceğim yoktu, ama doğru tespitler, çok iyi bir gözlemcisin :)

Gülşah dedi ki...

:))))) koptum ya süper bir gözlemcisin :)ama bide kavga eden blogger anaları var birbilerine taş atıp duruyorlar bu sıra :)

Selin dedi ki...

bayıldım tespitlere :) hele melankolik analar grubu tam olmuş taam :))

annegazetesi dedi ki...

Adaş hepsi süper olmuş! Çok güldüm, çok doğru :))) Hakkaten böyleler. Eglencelisin kızım sen, seviyom ben seni :*

şirin dedi ki...

ya ben hiç bir gruba dahil değilimsize davet göndredim ama kabul etmediniz ne yani ille bu guruplaramı girmeliyim :)))) şaka tabi ama tespitler harika
not: hesabım zisniko

şirin dedi ki...

davet tekrar göndericem ama bir türlü adresi yazdığınız yazıyı bulamadım abla bi el atsanda tekrar yazsan sana zahmet :))))

gamze dedi ki...

Bence daha çok yazmalısın esprili anlatımın çok güzel pelin

şirin dedi ki...

yazıcam hele ige ne yorumlar yazacam ama ig hesabını bulamadım :))

pelin dedi ki...

şiriiin yeni gördüm yorumu (yuh kaç ay sonra!) okuyosan ig hesabım pelinarasarin :)

Unknown dedi ki...

Peliiiinn,
Şimdi bana deli diyeceksin ama 2-3 gündür sondan başa doğru vakit buldukça yazılarını okudum, tee buraya kadar geldim. Sanırım hedefe ulaşmam için biraz daha yolum var :) Yürekten samimiyetle söylüyorum, çok sevdim ben seni. Tanımadan çok sevdim. Allah mutluluğunuzu daim etsin, Arin prens ve eşinle, tüm sevdiklerinle hep huzurlu ve mutlu olun inşallah. Bu arada Aras+pelin olduğunu da yeni öğrendim, şahane fikir. Şimdi düşünüyorum ileride bebiş olursa eşim ve benden nasıl bir isim çıkar :)
Yorumlardan da instagram hesabını yakaladım ve şahsi hesabımdan takibe aldım. (Nagis_ga) Yerim sizi ben yerim yerimmm.

pelin dedi ki...

ya bu nası içten nası güzel bir yorumdur :) amin hepimiz huzurlu mutlu olalım inşallah :) ben de takibe aliciiim derhal :)