Sayfalar

23 Mayıs 2013 Perşembe

ekim..

yılbaşından kısa bi süre önceydi..havalar güzelleşmişti bi ara hani..koccayla sahile inmiştik..çaylarımızı içerken "ne zaman bebek yaparız?" temalı bi konuşma geçiyodu aramızda..

kocca gayet sipariş verir gibi hesapladı etti ve "ocak gibi hamile kalsan ekimde doğar, e yaza da ele avuca gelmiş olur on numara yaz geçiririz.." dedi..ben de "o işler öle olmaz bi kere..siparişle çocuk mu olurmuş! millet hapı bıraktıktan altı ay sonra falan ancak hamile kalıyo.." demiştim..

bütün bu konuşma, planlar 2014 yılı içindi..yani planın ana hatları şunlardı: 2013 yazında süpper übber bi tatil yapcaz..ben işyerinde biraz daha yerimi sağlamlaştıracam..maddi bi takım şeyleri rahatlatacaz..beynen de kendimizi bu fikre iyice alıştıracaz ve 31 aralık 2013'ten itibaren yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz hooop çocuk olacak!

ben bu konuşmayı hatırladıkça kopuyorum bilogcan!

düdük ekimde doğacak..amaaa ekim 2013'de!!!! yani bizim plan bi sene erkene alındı! o akşam bu konuşma yapılırken kocca ne kadar içten dilemiş ekimi.....

16 şubat 2013..sabahın köründe kalktım..test yaptım..bi yerlerde ilk idrarla yapılması gerektiğini okumuştum..gözlerimi çubuğa diktim..üzerinde 5 dk bekleyin yazan test daha ilk dakikası dolmadan iki adet çizgiyi göstermişti!! hemen bi tane daha yaptım! yine aynı! elimde daha test olsaydı sanırım akşama kadar banyodan çıkmadan hepsini yapardım!

yatak odasına geri döndüm..kocca uykulu uykulu "ne oldu?" dedi.."ya bunda iki çizgi var!".."emin misin?".."bunda da var görmüyo musun?"..bakakaldık birbirimize.."hassst napcaz şimdi?"

kocca o şokla sanırım, döndü kıçını yattı! ben pijamamı delmeye falan çalışıyodum öyle obsesif obsesif pijamın paçasıyla oynuyodum!

sonra kalktı..ortak bi karar aldık: "kimseye söylemeyelim!"

hayatımda ben böle mala bağlamamıştım! kendimi sorguluyodum: "hapı her gün aldım mı ben?" evet almıştım..ama bi ara bi alerji ilacı kullanmıştım ve dr o ilacın kullandığım diğer ilaçların etkisini düşürebileceğini sölemişti! işte buna dikkat etmemiş olabilirdim! ama o ilacı ben alt tarafı bi kaç gün kullanmıştım ya!!

bütün bunlar cumartesi yaşanıyodu..salı gününe drdan randevu aldım..atladık gittik koccayla..evet gerçekten hamileydim! minik bi kese vardı!!

dr yapmam ve yapmamam gerekenleri sayarken ben hala boş boş bakıyodum..nihayetinde bunun planlı bi gebelik olmadığını söledik doktora..o da bize ilk çocuğunun hamilelik haberini nası aldığını anlattı: hayatta herşeyin planlı olamayacağı ana fikrine sahip kendi özel hikayesiydi..

doktordan çıktığımızda kafamız hala allak bullaktı..insanlar bunun için ne kadar çok uğraşıyolardı..bu bebek ne kadar azimliydi!

bi sonraki cumartesi için dr bizi tekrar çağırmıştı..bebek oradaydı..ben hamileydim..

sonrası mı? sonrası cümbüş..şamata..ulan biz ana baba mı olcaz şimdi şaşkınlığı! ailelere söyleme..arkadaşlara söyleme..hep bi sevinç..

yani kısacası oğlum..öle bi geldin ki sen içime anlamadık! sanki özel olarak seçtin bizi..sanki o akşam bizi dinledin dinledin ve "ee madem öle ben bu ekimde geleyim, uzatmayalım!" dedin..hayatımın en büyük şaşkınlığı yaşattın..teşekkürler!

2 yorum:

nugili hayat dedi ki...

İnsanoğlu plan yapar, Tanrı yukarıdan gülermiş... Bence çok güzel olmuş. İnsanlar çok ama çok uğraş veriyor bir bebek sahibi olabilmek için. Bu bebek size verilmiş bir hediye. Çevremde bir çok insan hamile kalmak için çırpınıp duruyor şu anda. Çok şanslısınız. Her zaman şunu dedim,şu anda hazır olmasam da eğer o kazayla bana gelirse bu bir kaza değildir belki de, bu bir şanstır.:)))

pelin dedi ki...

biz de öle düşünüyoruz artık :) o şok geçti şimdi çook heyecanlıyız! :)

darısı başına ;)