Sayfalar

27 Ağustos 2014 Çarşamba

organik misin nesin dostum sen?!

bebe milletinin organik yemesi şart mı? yani çok çok çook mu mühim? tamam katkılı şeyler yemesinler tabii ki ama organik diye satılanlar gerçekten organik mi?

kafam çok karışık dostum çok!

valla ben meyveyi sebzeyi marketin normal kısımlarından alıyorum..mevsimi olmasına dikkat ediyorum ama çok da bilmem ne hangi mevsimde yenir ne yenmez..bi bildiğim ıspanak kışın yenir semizotu da yazın..eh bebe doğdu öğreniyoz yavaş yavaş..bakma sen önceki postta ahkam kesmişim incirin tam mevsimi diye ama onu da bi arkadaşımdan duydum ve sana sattım şekerim! :)

ben organik adı altında satılan bi çok şeyin organik olduğuna inanmıyorum..acayip bi bilgi kirliliği var bence bu konuda..herşeyin boktan ve tersten gittiği güzel ve yalnız ülkemde bu denetimlerin layıkıyla yapıldığını düşünecek kadar aklımı yitirmedim henüz! ne de olsa radyasyonlu çay içip "bak bana bişi olmadı için siz de!" diyen bakanlarla büyümüş bi neslin neferiyim!

instagramda bi sürü hesap var organik mal sattığını söyleyen ama inanasım gelmiyor onlara da..

neden mi?

şöle anlatayım..

annemler bu ay içinde bi baltık turu yaptılar..(ne alaka deme len anlatıyoz işte!) bana oradan kehribar bi küpe getirdiler..baltık ülkelerinde kehribar çok çıkarmış ve oranın altınıymış meğer..(bu da benim cahilliğim işte yeni öğrendim!) ayıptır sölemesi 45 euro da para vermişler küçücük küpeye..öle değerli işte..şimdi instagramda orjinal kehribar kolye sattığını iddia edenler var ve 40-50 liraya satıyolar..abicim membasında bu kadar pahalı olan bi taşı nası bu kadar ucuza satıyolar ki? nası inanim şimdi gerçek olduğuna?! o nedenle organik bilmem ne satıyoruz diyenlere de inanasım gelmiyor!

bence satıcılar biz ana milletinin yumuşak karnını buldular ya vur allah vur yapıyolar..

öte yandan organik yedirmek anneler arasında bi "must"..hatta moda..hatta zenginlik belirtisi..hatta on numara anneyim ben demenin en kolay yolu!

anneler arasında bu sidik yarışları sürdüğü sürece daha çok satıcı zengin olur..

ah ulan ahhh arin sadece anne sütü alırken boklarını biriktirip satacaktım şu organikçilere "organik gübre" diye, yemin ederim vurmuştum voleyi şimdiye!

2 yorum:

şirin dedi ki...

evet organik ayakları çekip cheetoslu event olunca çarşaf çarşaf foto yayınlayıp ayy ama biz tavsiye etmedik paylaştık diye kıvırıyorlar utanmasalar ben en iyiym diye salona inek bağlayıp hava atacaklar halbuki

pelin dedi ki...

:)))) yaparlar valla!! ekle beni igden yine lutfen soz kabul ediciim :)