Sayfalar

6 Ağustos 2014 Çarşamba

bi bebeyle tatil yazısı da ben patlatayım bari!

9,5 aylık bebeyle tatil nası oluyomuş? valla asıl bu ay sonu görcez onu ama bayramda yaptığımız tini mini tatilciki baz alırsak süper oluyomuş bilogcan! ^.^

bayramda 4 günlüğüne erdeğe gittik..benim babannem erdekte yaşıyodu o nedenle orada bi evimiz var..hemen "tabii ev var rahat olur!" deme! çünkü ev içinde yaşam olan bi ev diil! 4 günlük tatilcikimizin ilk gününün yarısında su açmak ile uğraştık! evin her yeri toz içindeydi! ayakkabısız girilmesi mümkün diildi! ve biz sadece yatmak için eve girdik!

dur yahu sırayla gidelim..

sabahın beşinde kocca kalk borusunu çaldı..bebeyi emzirdik, altını temizledik, son hazırlıkları yaptık, bebeyi, dayısını ve koccayı arabaya yolladım..amaa evden çıkamıyorum! anahtarları bulamıyorum! yok yok yok! aslında biliyorum nolduğunu..akşam kapıyı açınca kapıda unuttum muhtemelen ve biri aldı..ama kim? kocca gitti site güvenliğine sordu, onlarda diil..ben de bu arada koccaya akıl almaz teklifimi yapıyorum: "yeaa nolceeek yeaa çekelim kapıyı çıkalım, kapıya da ben numaramı yazarım kim aldıysa arar bizi!" neticede böle yapmadık..sabahın o köründe çilekeş anamı aradım dedim "yetiş! kıçı kırık bi anahtar nedeniyle kocca beni boşayacak! kalacam başına bebemle!" şu "kalacam başına!" cümlesi sanırım çok etkili oldu ki anacıkım 20 dakikada falan bizdeydi! neticede doğru tahmin, anahtarı kapıda unutmuşum, karşı komşu da almış ama evde bebe var diye kapıyı çalmaya çekinmiş, sabah da makul bi saatte getirmiş vermiş.. (yalnız kadına bi teşekkür etmedim kapısını çalıp da ne öküzüm lan şimdi fark ettim! O_o )

ve nihayet yoldayız! ve trafikteyiz! arin süperdi yolda..kah uyudu, kah oynadı, kah sağa sola bakıp kahkahalar attı..bi kere bile mızırdanmadı! gayet keyifli bi yolculuktu..hatta bence günlerce sürebilirdi çünkü ben de hiçbir müdahaleye maruz kalmadan uyudum! :)

erdeğe varınca akşamın altısı olmasına aldırmadan hop denize gittik..arin'i direkt suya soktuk..bayıldı eşşek sıpası! sanki anasının karnından hop denize düşmüş! çok sevdi çok! :)

akşamları ise çocuklu bi aile olarak yerel halkın gazino dediği ama bildiğimiz çay bahçesi olan mekanlara gittik..valla bebem diye demiyorum yine süper uyumluydu, saati gelince uyudu..adamda nası bi biyolojik saat varsa tıkır tıkır işliyo maşallah! ^.^

sabahları biraz problemliydi..ev sıcak ve gürültülüydü..bi de toz toprak derken arinovski huzurşuzlaşıyordu..ben de babasıyla ikisini dışarı postalıyodum, sonra kahvaltısını hazırlayıp yanlarına gidiyodum..bebem üç öğününü de dışarda yedi tatilcik boyunca..

sonra ben eve geri dönüyodum..herkeslerin plaj ekipmanlarını toparlayıp, arin'in öğlen için çorba, meyve gibi yiyeceklerini alıp tekrar gazinoya dönüyodum ve oradan ver elini piiilaaaj! :)

arin bu tatilde ilk defa deniz motoruna bindi..pancar motoru pek bi ilgisini çekti sıpamın! :)

bilmiyorum şans mıydı yoksa bizim anne-baba olarak rahat olmamız mıydı sebep ama çok rahattı herşey..arin'in düzeni bozulmadı..yerini yurdunu yadırgamadı..ağlama sızlama olmadı..henüz yürüme falan gibi atraksiyonlar başlamadığından çok hareketli bi yerimde oturmadım durumu da olmadı..sadece akşamları özellikle uykuya geçmeden önce muhakkak arabasıyla biraz tur atmak gerekiyodu ama arin dışardayken zaten hep öyle uyuduğundan sorun sayılmaz bu! :)

yanımıza çok fazla oyuncak almadık..ufak tefek oyuncaklar işte..gayet güzel oyalandı..park yatağını aldık, bol bol kıyafet ve bez aldık..bi tek mama sandalyesinin olmayışı biraz zorladı bizi evdeyken ama evde pek vakit geçirmediğimiz için sorun etmedik :) halbuki tatiller için portatif mama sandalyemiz var bizim! ne diye almadıysak?! :)

neticede güzeldi..çok güzeldi.. ^.^


9 yorum:

şirin dedi ki...

sizin instagram hesabınız varmı

pelin dedi ki...

pelinarasarin olarak bulabilirsin :)

annegazetesi dedi ki...

Yerim o deniz gören göbüşü! :)))
Yaa Ege de çok seviyo denizi. Benziyolar len bunlar. Tanışsalar sıkı arkadaş olurlar kanımca :)

pelin dedi ki...

keşke tanıştırsak keşke!!!! :)

defne dedi ki...

bakalım seneye de böyle kolay olacak mı hohohoh ( gıcık uyuz anne tipi ). ama valla bizim de o aylarda çok rahattı, bu sene canım çıktı :( ama bizim seçtiğimiz yerden de kaynaklı bi durumdu tabi.

pelin dedi ki...

hareketleneceği için canımın çıkacağı kesin :) ama suyu sevmeye devam etsin :)

Didem dedi ki...

YAzdıklarına katılıyorum bebekli tatil çok güzel , şimdiye kadar yaptığımız tüm tatillerden daha keyifli .. Benim minnoş kuzumda da ne uyku ne yemek hiç bi değişiklik olmadı pelincim. Şanslımıyız ne ?

pelin dedi ki...

sansliyiz sansli dilini isir didemcim! :)

defne dedi ki...

edeeeer eder maşallah 😊😊😊