Sayfalar

28 Mart 2014 Cuma

sinirliyim..rutin..

biraz önce bi yazı okudum sinirlerim zıpladı! çalışmayan annenin bir günü üzerine!

bak bilogcan öncelikle belirteyim ben çalışmayan annelerin bütüüün gün bi bok yapmadan oturduklarına inanmıyorum! arin bir yaşına basana kadar ben de her cuma çalışmayan anneyim ve işe gittiğimden daha çok yoruluyorum bazen bunda anlaşalım!

ya ama çıldırcam..ne olursa olsun ne yaparlarsa yapsınlar bir çalışan anne kadar bölünmüyolar ve yıpranmıyolar!

ya çocuk için okuduğu kitapları ve markete gittiğinde park yeri bulmak için 3-5 sokak dolaşıp ve biraz uzakta park yeri bulduğu için yürümek zorunda kalmış (!) olmasını bile bu yorgunluğa eklemiş yazıyı yazan..

ve bu insanların her gün yardımcısı geliyor..ya ben annem geldiğinde bayram yapıyorum bayram ne yardımcısı be!

ben de günlük rutinimi yazayım o zaman!

sabah 06.30da uyanmam gerekiyor ama kafam kalkmıyor! Allahtan 07:00de arin uyanıyo da kalkıyorum! hemen arin'i emziriyorum daha yataktayken..20 dk kadar emiyo..ardından 10 dk içinde wc ve giyinme..sonra bi 10 dk daha süt sağma..aralarda arin'e öpücük atma laf atma falan..8de evden çıkış..

mesai 9da başlıyor..9a kadar metrobüs çilesini çekerek işe varma..bu arada mecidiyeköyde arabayı park etmek sorunların en büyüğü olduğundan işe arabayla gelmek mümkün diil!

mesai 09:00 - 18:00 arası..bu arada türlü türlü insanın ağız kokusu çekilir! iş yetiştirilmeye çalışılır..arada azıcık yemek yenir ve kahve içilir..ama bunlar genelde pc başında yapılır! çünkü mesaiye kalmak istemezsin eve gitmelisin, bebeğin burnunda tütüyodur! aralarda ev aranır herşey yolunda mı yoklaması yapılır..pc ekranındaki bebeğinin fotosuna bakılır ve gözler şöyle bi dolar ve iş yapılmaya devam edilir..

18:00de mesai biter..koşa koşa ofisten çıkılır belki bi önceki otobüsü yakalarım umuduyla! yakalanamaz! otobüse binilir ve yaklaşık 1.5 saat sürecek olan yolculuk başlar..şanslısan oturursun ve belki uyursun..

19:30 - 19:45 arası eve varış..koşa koşa eve girilir..hemen arin kucağa alınır..öp kokla sev..bayılırsın bayılır! sonra hemen süt sağırlır ki çocukuma yarına süt olsun..bu arada kocca yemekleri ısıtmaya başlar..(iyi ki var demiştim dimi?) süt sağılır, sofra kurulur..tam sofraya oturacakken arin mızmızlanabilir, dikkat..dur bi beş dk emzirim dersin ve emzirirsin..nihayet 9a doğru yemek yemiş olursun..9:30 gibi arin yatacağı için ve eve gelince emmemişse ya da tadımlık emmişse hooop bi daha alırsın saat 9 gibi çocukunu ve emzirirsin..hoş zaten uykusu geldiği için 8:45den itibaren arızaya başlamış olur..9:30 - 10:00 arası bi saatlerde çocukunu yatağına yatırırsın..geç uyuttuğun için tam vicdan azabı çekecekken haftaiçleri çocukunu eve gelince sadece 1.5 saat gördüğünü fark edersin ve yine gözlerin dolar! salona dönersin masayı kocca toplamıştır (iyi ki iyi ki var!) amma ve lakin bulaşıklar mutfakta seni beklemektedir..bulaşıkları halledersin, çay koyarsın çünkü kocca çok sever, arin'in biberonlarını, süt sağma makineni vs sterilize edersin ve mutfaktan çıkarsın..artık bu rutine iki günde bir yoğurt mayalamak eklendi..

salona tekrar dönersin ve kocanla iki kelam laflarsın..arada gidip çocuğa bakarsın..duş wc işlerini halledersin..artık kaçta yatar ve uyursun Allah bilir..

benim bu noktada şansım arin'in gece uyanmayışı ve kendi kendine uykuya dalışı çok şükür..maşallah oğluma!

azıcık bi boşluğun olur onda da çalışmayan bir kadının çocuğuna bakarken saçma sapan sebepler nedeniyle çooook ama çooooook çoook zorlandığını okursun çıldırırsın!!

2 yorum:

annegazetesi dedi ki...

Bir de işyerinde her molanda süt sağdığını, aslında hiç dinlenemediğini ve bir de yemek yapmak için ugrastığını yazmayı unutmuşsun. Kabul ediyorum evde çocuk bakmak çoook zor, ama hem 12 saat dışarda olup, it gibi çalışıp milletin süt sagma saatine kaytarma gözüyle bakmasıyla mücadele edip, evde değil dışarda olmanın vicdan azabı ile boğuşup bir de eve gelip evle ve çocukla ilgilenmek çooook çok daha zor. Bunu ancak yaşayan anlar :(

pelin dedi ki...

:( aynen öle adaş aynen öle! ya annem de iki çocuk yetiştirmiş kardeşimle aramızda 21 ay var..çalışmıyodu ama yardımcısı yoktu haftada bi gelen temizlikçiyi saymazsa..ama zorlanmadım der hep..bence yeni nesil anneler çok abartıyo..