Sayfalar

1 Ekim 2014 Çarşamba

gel oğlum bi emzireyim ben seni..

sanırım 11.5 aydır en çok kullandığım cümle budur..

arin mızırdanır ben emzireyim derim..

arin'in uykusu gelir ben emzireyim derim..

arin acıkır ay dur iki dakika emzireyim yemeği ısınırken derim..

arin uykudan uyanır emzireyim hemen derim..

arin'in canı yanar aman oğlum gel emzireyim derim..

arin'i özlerim gel bebeğim emzireyim seni derim..

arin yediğim tatlıya çok özenerek bakar gel oğlum emzireyim tadı gelsin sana derim..

arin huysuzlaşır gel len sıpa emzireyim seni de fabrika ayarlarına dön derim..

bana bahane çok emzirmek için yani.. ^.^

ama başlarda bilogcana da itiraf ettiğim gibi ben emzirmeyi hiç sevmemiştim..

nası sevebilirdim ki?!

önce herkesin başına gelen yaralar bereler benim de başıma geldi..ağlaya ağlaya emzirdim..

sonra süt sıtması oldum..gece kırk kusur derece ateşle hastaneye gittik..ben hayatım boyunca böyle bişi yaşamamıştım..ölüyorum sandım..canım deli gibi yanarken emzirdim, sağdım..

en vurucu darbe ise egzama oldu! Allah düşmanımın başına vermesin! çıldıracaktım! arin'i emziriyodum güle oynaya ne bir sancı ne bir acı..yaralar da yok ya artık emzirmek kolay tabii..ama emme bitince beş dakika içinde olan oluyodu! sırttan gelen bi ağrı göğse doğru! ama anlatabileceğim bi ağrı diil bu sancı..nefes kesen cinsinden..geceleri inlemekten uyuyamaz hale gelmiştim artık..hemen cilt doktoruna gittim..meme egzamasıymış..kremlerle falan geçti..ama yok Allah düşmanıma vermesin!

resmen ek gıdaya gün sayar olmuştum..hani ek gıdaya geçince daha az emecekti ya..

sonra bana noldu bilmiyorum..bi aydınlanma falan geldi herhalde..bi anda emzirmeyi sevmeye hatta çok çok sevmeye başladım..

ağrı yok sancı yok sızı yok acı yok! arin var! kucağımda boncuk boncuk bana bakıyo, belimi tutuyo, yüzümü okşamaya çalışıyo, memeden çıkıp gülüyo sonra tekrar cork cork emiyo, uyuyakalıyo, oynuyo..nası sevmem ben emzirmeyi nası! mucize gibi bişi emzirmek! ve şu aralar arin hareketlendiği için kucağımda doya doya sevebildiğim tek an emzirme anları ^.^

anne sütünün faydaları hakikaten var mı bilmiyorum..ama mesela ufak bi nezle atlattı arin ve çok hafif atlattı..gerçi ben pek emmemişim ama bünyem çok sağlamdır, belki de bana çekti bilemiyorum..beni tek ilgilendiren arin ile kendimize özel bi anımızın olması ve itiraf ediyorum bazı işlerden kaçma bahanesi! ^.^

valla öle böle derken bi seneyi tamamlıyoruz Allah'ın izniyle..iki yaşına kadar devam eder mi bilemiyorum..sütüm azalmaya başladı..gerçi anka kuşu gibi ben ne zaman bitti diye feryat etsem hop geri geliyo :) süt geldiği sürece arin emecek!

bu yazıyı okuyan ve emziremeyen bi anne varsa üzülmesin..yani ben kimseyi üzmek için yazmadım..üzülecek bi durum yok arkadaşım dünyanın en muhteşem şeyine sahipsin tadını çıkar..ben de hayatım boyunca doğum sancısını ve normal doğumu merak edicem mesela, boşver herşey kısmet :)

bi de anne milleti şu ben emzirdim sen emzirmedin sidik yarışını bırakın lütfen..süt varsa emzir arkadaşım reklam yapma, doğal bişi bu..dünyada tek sen yaşamıyosun bunu! ve süt yoksa kendini harap etme, bu da doğal..bunu da dünyada tek yaşayan sen diilsin! mühim olan bebelerin doyması mutluluğu huzuru, gerisini salla gitsin!

emzirme haftamız kutlu mutlu olsun! ^.^

1 yorum:

annegazetesi dedi ki...

Üzülme demişsin ama ben yine de şu an ağlıyorum iş yerinde hem de! Ege erken kesti emmeyi. Nasıl hazırlamıştım oysa kendimi 2 yıl emzirmeye. Senin gibi ota çöpe "gel emzireyim" demeye. Çoook özlüyorum. Şu an bir yanım eksik gibi hissediyorum. Sanki emzirmekti beni anne yapan. Sacmaladigimi biliyorum ama yine de öyle hissediyorum :(((