Sayfalar

5 Şubat 2014 Çarşamba

anayım ben anaa hem de çalışan ana!

işte 2. haftamıza girdik bilogcan..

herşey yolunda çok şükür..arin "henüz" huy değiştirmedi ama tetikteyim..akşamları beni gülücükler saçarak karşılayan bi oğlum var! ^.^

şükürler olsun ki arin sabahları 06:00 gibi uyanmaya başladı..süper oldu bu..emziriyorum sağıyorum giyiniyorum tekrar uyutuyorum ve çıkıyorum..yani sabah saadetimiz devam ediyo ^.^

çalışmak bana iyi geldi..arin'e karşı daha verimliyim sanki..

aslında bunalıma girmeyi, işten ayrılmak için kırk takla atmayı bekliyordum ama olmadı..düzenli bi şekilde evden çıkmak, mecburen de olsa façayı düzeltmek bana iyi geldi..

evdeyken arin ile vakit geçirmeye bayılıyodum ancak akşama doğru çok yorulduğumu hissediyodum..sonuçta bütüüün bi gün oyun oynuyoduk, oyun oynamadığımız zaman da sohbet ediyoduk! evet arin sürekli ilgi isteyen bi bebek..yani onunla oynican konuşcan başka türlü olmuyo gibi..seninle iletişime geçmek için kendini şekilden şekile sokuyo ve iletişime geçmezsen öle bi boynu bükük duruyo ki içim acıyo resmen! akşama kadar full ilgi göstermek, oyalamaya çabalamak beni çok yoruyodu açıkcası..bi de arin gündüzleri uyumayı seven bi bebek de diil yarımşar saat iki kere falan uyuyodu yani kendine vakit ayırma gibi bi lüksün de yok..ha dersen ki bilogcan şimdi yanında olsa sana bi gülücük atsa, ölürüm resmen ölürüm keşke olsa :)

ama işe başladığımdan beri arin'e karşı daha enerjik ve verimliyim..evet artık bütün gün agu gugu yapmıyorum ama eve gider gitmez oynaşmaya başlıyoruz ve arin'in tepkileri de eskiye kıyasla çok coşkulu..resmen akşama kadar beni bekliyo gelim de takılalım diye ^.^

sonra uykuları düzene girmeye başladı..artık gündüzleri daha uzun uyuyo..akşamları da daha erken ve uzun sürelerle uyuyo..beslenmesi bile düzene girdi, artık doyduğunu biliyo..

çalışan annelerin en büyük endişesi ilklerini kaçırmak..ilk dişi, ilk adımı..bunları ben de kaçıracam büyük ihtimalle..belki de haftasonuna denk gelicek bütün bu ilkler ve kaçırmicam..belki de çalışmıyo olsam da kaçıracaktım çünkü o an çocuğumun yanında olamayabilirdim..falan filan..yani bunları bilemeyiz..

ama bildiğim bazı şeyler var..evet ilk dişini ben görmicem belki ama o diş ilk benim mememi ısıracak! :) evet ilk adımını ben göremicem ama o adımlarla kapıya gelip beni karşılayacak! belki ilk anne deyişini bile duyamicam ama ömrü boyunca sadece bana anne diye seslenecek! sonra büyücek ilkler çoğalacak..ilk aşk, ilk hayalkırıklığı, ilk araba sürüşü, ilk birini öpüşü, kendi kendine ilk giyinişi..daha bi sürü ilkler..hepsini gelip ilk bana anlatacak, biliyorum çünkü ben onun annesiyim aslında bütün ilklerinde yanındayım....


3 yorum:

ferulago dedi ki...

Çok kısa sürede başlamışsın, keşke imkan olsa da daha uzun süre ücretli izinde olsak da çocuklarla vakit geçirsek diyorum ama sonrasında ikizler olunca insanlıktan çıktığımı hatırlıyorum da bir süre ayrı kalmak iyi gibi geliyor. Önemli olan kaliteli zaman geçirmek zaten :)

Ömer Tuna dedi ki...

Anne olmak , çalışan anne olmak gerçekten çok zor. Ben şanşlıyım ücretsiz izne çıkabildim ama sağolsun devletimiz bir annenin bebeğe 3 ay yetebileceğini düşünüyor oda şanslı olup doğum öncesini aktarabilirsen..
Geçişi kolay atlatmışsınız gibi umarım böyle devam eder. Sevgiler..

pelin dedi ki...

yok ferulagocum bence ne kadar çabuk başlarsan o kadar iyi..doğum izni daha uzun olsaydı tabii ki iyi olurdu ama kendi çabalarımla ne kadar uzatabilirdim ki zaten? uzatmanın sonu yok ya evde oturup çocuğuna bakacan ya da işe dönüp hayatının biraz normalleşmesine biraz nefes almaya izin vercen :)

merhaba ömer tuna..3 ay az evet ama yapabilecek bişi yok..zaten bence doğum izni uzatılacağına süt izni süresi arttırılmalı..1.5 saat yerine 3 saat olsa anneler yarım gün çalışsa çook daha iyi olur bence..