Sayfalar

22 Kasım 2013 Cuma

itiraf..

emzirmeyi sevemedim..bitince parti falan verebilirim..bu beni kötü bi anne yapar mı? ama emzirirken bebeğimi tekrar içime sokacakmışçasına yakınımda hissetmek çok güzel.. ^.^

pek öle süt problemim olmadı ama memeler fena sorunlar çıkardı bana..

önce meme uçları yara oldu..neyse bu herkesin başına geliyor bebek de ben de daha öğrenemedik emmeyi/emzirmeyi dedik..

sonra mastit oldum..bi gece uyandım nası bi sıtmalanma..kocca yanımda ama sesim çıkmıyor..sonunda uyandı..apar topar hastaneye gittik ateş kırk küsur derece ve sol meme bildiğin taş!

neyse bunu atlattım..ama sonucunda sütüm azaldı..bu sefer de süt arttırmaya çalıştım..humana içtim önce ama kokusu berbattı..arin memeyi sevmemeye başladı kocca da kokumdan nefret etmeye başladı..ben kendimden iğrendim derken aile salahiyetimiz ve burun deliklerimiz için humanaya baybay dedim..

sonra kocca gitti bana promalt malt içeceği aldı.."hadi hadi biranın alkolsüzü" gazlamalarıyla "nerde bunun yanına patates kızartması o halde?" serzenişleriyle o iğğğğğrreeeenç içeceği içmeye başladım..sonuç süper! süt tekrar çağlamaya başladı..maşallah diyelim burada bilogcan!

neyse mastit bitti süt çoğaldı oh hayat negzel meme ucu yaraları da geçti bu arada ki onlar acayip bi sorundu çığlıklarla emziriyordum arin'i..derkeeeeen..bu sefer de emzirmeden sonra memelere ben diim şişler sen de iğneler batmaya başladı! çıldıracağımı sanıyodum artık..arin güzel güzel emiyo acı yok ağrı yok laylaylay takılıyoz ama emzirme bitiyo aradan beş dakika falan geçiyo ben acıdan kendimden geçiyorum! doktoru aradım..bende genetik egzama olduğundan egzama olabilir, dermatoloğa görün dedi..gittim..ve egzama! voila!

kremler kremleeer..geçsin diye bekliyoruz..

bu kadar soruna nası seveyim ben emzirmeyi..ama tabii ki de bebeğimi anne sütünden mahrum edecek halim yok..süt geldikçe arin emecek o kadar!

yine de memelerimin sadece bana ait olduğu zamanları çok özlüyorum....

6 yorum:

annegazetesi dedi ki...

ah kıyamam ben sana :( ne çok şey atlatmışsın, çok çok geçmiş olsun. umarım bunlar sondur, bundan sonra sorun yaşamadan güzel güzel emzirirsin bebişini.

annegazetesi dedi ki...

ha bir de, bu seni kötü bir anne yapmaz, süper bir anne yapar. çünkü onca acıya sıkıntıya rağmen bebeğini sırf anne sütünden mahrum kalmasın diye emzirmeye devam ediyorsun. pek çok insan pes ederdi... ayrıca sağıp bazı öğünlerde biberonla da verebilirsin. sağmak daha az acıtıyor bebekten. öperim yanaklarından.

pelin dedi ki...

inşallah adaş inşallah..

sağmayı istemiyorum biberona alışırsa memeyi reddeder diyolar..mastit olduğumda sağdık ve hastane sütü kaşıkla içirmemi söledi öle yapınca da arin doymadı..adam sütün diil benim memelerin bağımlısı bence!:)

annegazetesi dedi ki...

hep öyle diyolar ama günde 1 kez biberonla vermekten bişey olmaz biiir, ikincisi biberonu hiç vermeyince bu seferde sana bağımlı ve yapışık yaşıyo, işe başlayınca mecbur biberon alması gerekecek alışmazsa çok fena oluyo bu da iki. bizde öyle oldu ondan biliyorum. ben şimdi "biberon verme" diyenlere sevgi(!)lerimi yolluyorum...

Unknown dedi ki...

ben de tam 1 ay önce doğum yaptım. o biberon verme diyenler sadece insanı geriyor.ben geceleri sağdığım sütü biberonla veriyorum, bana da çay kaşığı ile ver dediler hastanede, ilk hafta çay kaşığı ile denedim ve bitmek bilmedi o vermeler, sonunda biberonu dayadım ve çok şükür gece biberon, gündüzler de emzirme ile geçiyor.
bu arada çok geçmiş olsun, egzama için kullandığın ilaçlar sütüne etki etmiyor mu?

pelin dedi ki...

ah ya yeni gördüm yorumunu kusura bakma lütfen!

memeye sürülen ilaçlar verdi dr. emzirmeden önce iyice temizlemek gerekiyor..

ben mecbur kalmadıkça hiç biberonla vermedim yani yanındaysam hep memeden emdi ama anneme bırakıp falan bi yerlere gittiysem ancak biberondan içti..valla arin neyle verirsen ver sütü içen bi çocuk :)

bu arada hayırlı uğurlu uzun ömürlü olsun evladın :)