Sayfalar

8 Temmuz 2013 Pazartesi

şeker gebe!

allahım bi kere de kendime teşhis koymada yanılayım!

geçen yaz bilogcan doktora gittim dedim ki "dohtooor bence bende insülin direnci var ayrıca tiroidlerde de bi sorun var bence!" testler yapıldı edildi hoop hakikaten hem insülin direnci var hem tiroidler çalışmıyo!

hamileliğim de böle oldu benim..regl olmayı bekliyorum ama yok olacak gibi de diilim..e korunuyoruz bebek olmaz diyoruz ama ben tutturdum bi kere ben hamileyim lan diye..benim hayatta yumurtalıklarım sızlamamıştı o zamana kadar..bi test yaptık aha hamileyim işte!

hamileliğimin başından beri bende gebelik şekeri var dedim durdum..dinlemediler beni..şekerli şeyler yemiyosun ki artık hiç yoktur falan diyo herkes..hee gördük cumartesi ebemizinkini! açlık şekeri 107 tokluk şekeri 170 kusür! bildiğimiz var işte len!

yarın diyetisyene gidiciiim..yahu tam güllaç ve pide zamanında olacak iş mi len bu?!

düdük de iyice interaktif bi bebe oldu.."oğlüüüüm fışkıyeyi kim kırmış anneeem?" diyorum tepikliyo! "sus anneye cevap verme!" diyorum daha sert tepikliyo! artık dışardan da görülüyo! ^.^

sonracıııma bilogcan kilo almışım bittabii..artık doğuma vinçle gideriz diyorum..zaten koccama da söledim zirvede bırakcam ben bu işi dedim!

sıpa 800 gr ve 27 cm olmuş! O_o artık bazı tepiklerinde noooooluyoruz leeen diyorum! dr da dedi can yakabilir endişelenme dedi!

bilogcan karar verdim şimdi..ben önümüzdeki 3.5 ay tatlı, dondurma falan yiyemicem yaa yarın öbür gün düdük yemek istediğinde ona da yedirmicem işte! madem o bana yedirmedi! :) kıyamam laan yediririm ama en çok ben yerim! ^.^

ya bişi dicem insanlar göbek büyüdü uyuyamıyoz falan diyolar bu zamanlarda, ne bilim eğilip kalkamıyoz diyolar..bende mi bi anormallik var? her gece 2 kere çişe kalkmamı saymazsak tosur tosur uyuyorum ben! eğilebiliyorum da hala! sadece çorap ve pantalon/şort giyerken sıkıntı oluyo..sırt üstü yatmak çok mu zararlı?

neyse bilogcan neticede şekerim var lan benim! çabuk sinirlenebilirim artık! aç da bırakmayın beni! hep besleyin! hep sevin beni! hatta en çok beni sevin! saksı diilim ben şekerim var benim!

3 yorum:

nugili hayat dedi ki...

Seni yerim şeker...:)) geçmiş olsun sanırım bazı hamileliklerde oluyor böyle durumlar, ama sonuç önemli. Umarım doğumun sonunda ikiniz de çok sağlıklı olursunuz. Düdüğe selamlar:))))))

annegazetesi dedi ki...

adaşım geçmiş olsun. ama herşeyin iyi yanından bakmak gerek. sen sinirli ve stresli olursan düdük de bunu hissedecektir. bu şeker sayesinde, dediğin gibi, çok şekerli gıdaları almamış olacaksın, çok karbonhidratlı yemeyeceğin için fazladan kilo da almamış olacaksın. bu da bebişin gelişimi için olumlu bence. daha ana karnından şekere alışmamış olur. içim gidiyo benim 1-2 yaşındaki bebelerin ellerinde şeker-çikolata görünce :( böylece daha sağlıklı beslenmiş olursunuz ikiniz de, dimi? çok öpüyorum!

pelin dedi ki...

nugicim napalım başa gelen çekilir işte :) düdüğün de selamı var!

adaşcım yaa ama ama amaa nası olcak ki şimdi tatlısız dondurmasız çikolatasız.....hem ben ona şeker yedirmicektim ki onunkileri de ben yicektim! :)