Sayfalar

16 Haziran 2016 Perşembe

evlat

arin iki gündür ateşli. boğaz enfeksiyonu geçiriyor. ama neşesi, keyfi yerinde çok şükür...


o nedenle iki gündür kreşe gitmiyor.


bu sabah biz çıkarken uyuyordu. çıkmadan kocaman kocaman öptüm uyanmadı, istifini bile bozmadı :) sonra aklıma düştü, aras'a sordum "herkes çocuğunu bu kadar çok seviyorsa neden insanlar bu kadar rahat birbirlerini öldürüyorlar?"


aras "demek ki herkes bu kadar çok sevmiyor belki de?!" dedi..


gerçekten böyle bir şey mümkün olabilir mi? evladı daha az sevmek? evlat sevgisi ucu bucağı, tanımı, sınırı olmayan bir sevgi değil mi?


dünyadaki tüm cinayetler, savaşlar, kötülükler evlat sevgisiyle açıklanabilir mi bilmiyorum...belki insanoğlunun bencilliği en büyük sebep. herkes evladını aklını kaybedecek kadar çok seviyor ama herkes aynı şekilde bencil de aynı zamanda. bilmiyorum, bilemiyorum...


sonra fark ettim ki bugün berkin'in vurulduğu günmüş. annesinin içinin yanmaya başladığı günmüş. onu vuran, emri verenin de evladı var ve ben hiç sanmıyorum evlatlarını sevmediklerini. aynı benim gibi içleri titriyordur evlatlarına...ama benciller, çok benciller. ben başka türlü açıklayamıyorum kendime bu durumu...


karşımızdaki küçücük bir çocuk da olsa, kocaman bir insan da olsa ne farkeder, o da bir annenin evladı, kuzusu...bunu unutmamak bizi iyi bir insan yapacak.


Allah herkesin evladını korusun, herkesin yüzünü evlatlarından güldürsün.

5 yorum:

CEREN dedi ki...

Keşke dediğin doğru olsa Pelin ama ben herkesin evladını sınırsız,koşulsuz,çok büyük bir sevgiyle sevdiğini düşünmüyorum. Bizler evlatlarımızın üstüne titrerken maalesef kendi evladını para karşılığı satanlar da var bu dünyada,dayaktan öldürenler de..Umarım bir gün yazdıkların gerçek olur,umarım herkes karşısındakinin de birilerinin evladı olduğunu hatırlar,sevgiyle yaklaşır ve dünyayı iyilik kurtarır..Sevgiler..

EQ dedi ki...

Kaldi ki insanin birilerini öldürmemesi, katil olmamasi icin evlat sahibi de olmasi gerekmiyor ama... Of off..Bazi seyler akil alacak gibi degil maalesef, korkunc.

Son cümlene de kocaman bir aaaamiiin diyorum Pelin'cim.

Sadece C. dedi ki...

Esin hakli, bazilari birak insani, ozevlatlarini sevmiyorlar Pelincim, dunyadaki bunca kotulugun kaynagi baska ne ki zaten?!

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun Arin'e Pelinciğim.. Bence de her evlat sahibi, öz evlatlarını böyle sevmiyor. Yoksa başkasının evladına davrandığını geçtim. Kendi öz kızına tecavüzü, şiddeti, hatta sırf sevgilisiyle gördü diye ölümü layık görmezdi.
Rabbim korusun hepimizi ve evlatlarımızı.

pelin dedi ki...

benim hala aklım almıyor arkadaşlar..elimden gelse dünyadaki acı çeken bütün çocukları alırım koynuma mis gibi bakarım hepsine...