Sayfalar

26 Ağustos 2015 Çarşamba

nasıl zayıflayamadım?

nasıl zayıfladım başlıkları deli gibi ilgi çekiyor..hele bir de doğum sonrası zayıflamaysa söz konusu olan of of off diyorum..

bu yazılarda tespitlerim şu şekilde..aslında tek bir tespitim var: doğum öncesinde zayıf bir insansanız doğurduktan sonra da zayıflıyorsunuz!

amaa benim gibi kilolu hamile kalmışsanız geçmiş ola! o_O

şimdi burada tabii ki de şu kadar kilo hamile kaldım, şu kadar kilo doğurdum şimdi de şu kadar kiloyum yazmicam! şu an kilomu sadece ben biliyorum ve inan bilogcan merak edilecek bir tarafı yok, çok sevimsiz..

dediğim gibi ben zaten kilolu hamile kaldım..üzerine de kilo aldım dolayısıyla..en son doktorda tartıldığımdan beş gün sonra doğum yaptım..hani doğum yapınca bebekti, suyuydu, ödemdi falan derken insanlar 7-8 kilo veriyorlarmış ya, yalan! eve gelir gelmez ilk iş tartıya çıktım ve sadece 4 kilo eksilmiştim..zaten arin 4 kilo doğmuştu! kesin içimde suyunu muyunu unuttular!!

ilk iki- üç hafta artık epiduralden mi yoksa uykusuzluktan mı yoksa şuursuzluktan mı bilmem bir iştahsızlık geldi bana..kaç kilo verdim ya da verdim mi hatırlamıyorum ama göbeğim falan gayet düz görünüyordu, doğum öncesi kıyafetlerime girebiliyordum..sadece iğrenç sarkık ve çatlak bir göbeğim vardı..sonra yavaş yavaş 8 kilo daha verdim..sonra yine aldım 3-5 bişiler, yine verdim..emziriyordum ve deli gibi açtım!

şu anki durum şu: arin'e hamile kaldığım kilodan 1 kilo fazlayım..yani artık "doğurdum ulen ben" bahanem yok, mis gibi kendi kilolarımla, yağlarımla başbaşayım!

yani diyorum ki, doğum kiloları gidiyor, eninde sonunda gidiyor..o yüzden hamilelikten önce zayıfsan doğumdan sonra da zayıf oluyorsun..artık çocuktan sonra kilo aldım diyenlere inanmıyorum..sarktım de, çatladım de, yaşlandım de ama kilo aldım deme, çünkü gidiyo anacım o kilolar..

şu an 20 kilo fazlam var..insanlara göre 10 kilo..koccaya göre 20-25 kilo..bana göre doğum kiloma geri dönsem keşke!

emzirme bitti, en büyük bahanem de elimden alındı böylece..zaman diyet zamanı..tabii ki her gün diyete başlıyorum ama öğlene doğru yalan oluyor benim diyetler..bi kere abur cubur seviyorum ve light kola bağımlısıyım..bir kaç ciddi diyet denemem de oldu, abur cubur yemedim, karbonhidrat yemedim, gazlı içecek içmedim vs. ve yine de belirgin bir kilo eksilmesi olmadı..tiroid problemim de var..o nedenle hazır emzirme de bitti en kısa sürede doktora tahlile gideceğim, bakalım belki var bişi kilo vermemi engelliyor..ama yoksa son bahanem de elimden alınacak demektir!

yazının başlığındaki sorunun cevabına gelirsek..cevap basit: homini gırtlak, pufidi kandil, tumba yatak!

8 yorum:

Ogrenen Anne dedi ki...

Mutlu musun, sağlığın yerinde mi, önemli olan bu.. Çok zayıf ama çok mutsuz, yeme bozukluklarıyla mücadele eden ya da aşırı şişman ama hareketli, neşeli, hayatı doya doya hiç bir şeyden eksik kalmadan yaşayan insanlar tanıyorum ve diyorum ki, keşke hepimiz istediğimiz kiloda olabilsek ama olamıyorsak da mutlu ve sağlıklı olabilsek.. Bir de vücudun alıştığı kilo var, bak ben de hamilelikte 5 kilo aldım, doğumdan 1 hafta sonra normal kiloma döndüm, emzirme döneminde 2kg aldım, bitince şu an doğum öncesi kilomdayım ve gerçekten beslenme sistemini uzun vadeli değiştirmedikçe, vücudun alıştığı bir kilo var, fabrika ayarı gibi dönüyor ve orda kalıyorsun yani.. Tuhaf..

pelin dedi ki...

yok ya cerencim mutlu değilim..yani ben hep normal kiloluydum..sonra evlendim evimin direği erim yesin diye keklere falan sardım :) azcık kilo aldım..asıl darbeyi doğum kontrol hapı vurdu! hem kilo aldırdı hem de işe yaramadı, hamile kaldım :) yani resmen koca beni çarşıdan aldı bir tane eve geldi bin tane :) vericiiim inşallah bi ara kiloları....

Unknown dedi ki...

Cok cok Haklısınız. Kilo varsa önceden 1-0 yeniksiniz zaten. Ne tatlı yazmışsınız :)

Selin dedi ki...

Yaa senin pufidi kandilini yerim :) Geçen bi kadınla tanıştım ikinci bebeğini benden 2 ay sonra doğurmuş ve benim yarım kadardı :D Ahahahah ama biz sempatikiz diğğ miii?

pelin dedi ki...

sağolun ada hanım :) şişman tatlılığı diyelim :D

pelin dedi ki...

selinikom bizim yüzümüz güzel bi kereeee :))))))

nugili hayat dedi ki...

Ay bende zayiflayamadim hamilelikte önce 34 beden olan ben şu anda kırk bedenim ama göbek yüzünden bir de devasa goguslerim var. Şu anda 10 kilo fazla var gitmiyor bir türlü bebek altı aylık oldu altı aydır 10 kg fazla var yani. Sanırım bir iki ay sonra diyetisyene gideceğim süt azaltmadan nasıl zayiflarim diye. Bir de istahliyim nasıl diyet yaparım bilmem :)

nugili hayat dedi ki...

Ay bende zayiflayamadim hamilelikte önce 34 beden olan ben şu anda kırk bedenim ama göbek yüzünden bir de devasa goguslerim var. Şu anda 10 kilo fazla var gitmiyor bir türlü bebek altı aylık oldu altı aydır 10 kg fazla var yani. Sanırım bir iki ay sonra diyetisyene gideceğim süt azaltmadan nasıl zayiflarim diye. Bir de istahliyim nasıl diyet yaparım bilmem :)