Sayfalar

23 Temmuz 2014 Çarşamba

bilogır evi

oldum olası elalemin evini gözetlemeye bayılırım bilogcan..böle yolda yürürken ya da arabayla geçerken perdeler açıksa hele bir de akşamsa ve içerisi de aydınlıksa bayılırım bakmaya! sahilde sarı bi apartman var sor bak birinci kattaki dairenin salonunu ve mutfağını sana ayrıntılı anlatabilirim! rahatsızım evet!

ve tam da bu huyumdan ötürü perdelerim daima kapalıdır! neme lazım ya etraf benim gibi röntgencilerle doluysa?!  O_o

instagram isimli güzide uygulamamıza bayılıyorum..herkesin herşeyi parmaklarımın ucunda! şimdi biliyosun bilogcan insanlar orada evimin en sevdiğim köşesi, benim minnoş evim, evim evim güzel evim, ah ne de tatlış evim hashtaglarıyla paylaşımlar yapıyorlar..bayılıyorum o resimlere!

yalnız herkesin evi aynı! O_o

çoğu evde kişilik yok..yaşanmışlık bile yok..herkesin evi lake, herkesin evi beyaz, herkesin evi ferforje!

ayrıca herkesin evi temiz! çok pasaklıymışım lan hakkatten kocca haklıymış! milletin evi bal dök yala!

mesela mutfak dediğinin parlak dolapları, parlak mozaikleri olacak..ayrıca illa ki tezgahın bir köşesinde bir kara tahta olacak ve "bilmemkimin mutfağı" yazacak! bütün yemekler özellikle de kuplara yapılan tatlılar - yok yok pardon kuplar out, kavanozlara yapılan tatlılar - tercihen magnolia - bu kara tahtanın önünde fotoğraflanacak..tezgahsa daima boş ve temiz ve tabii ki parlak olacak..pehh üzerinde cif ve sarı bez olmayan tezgaha tezgah demem ben arkadaş!

sonra banyo..banyo genelde kahverengi ve bej tonlarında olacak..dolaplar tercihen beyaz..klozet duvara asılı duş muhakkak duşakabinli..lavabo etrafında kremler dizi dizi olacak..havlulukta bej, açık pembe ve açık kahverengi ve tonlarından oluşan en az üç havlu olacak ve o havlularda asla bir kullanım belirtisi olmayacak..mağazadan iki dakika önce alınmış gibi olacak..renkli mum ve sabunları da unutmayalım..banyo diil spa mübarek..lan bilogcan saçmalama vileda kovası ne arar bilogır banyosunda!

banyodan sonra yatak odasına geçiyoruz..yatak örtüsü şart azizim..şöle en janjanlısından ve tabii ki en açık renginden! yatak odası mobilyaları da beyaz ve pek tabii ki parlak! yatak başları ise bildiğimiz padişah tahtından bozma..inanıyorum ki bir bilogır evlenmeden önce yatak odası alırken ilk önce en büyük yatak başı hangisi diye soruyor! tuvalet masası ya da komodin ya da şifonyerin üstü asla karışık olamazz! hep bir düzen..bilumum kremler, mumlar ve süs püs eşyaları da burada başrolde..yatağın üzerine atılmış bi tişört mü?! oo yoo sen de iyice delirdin bilogcan olur mu hiç bilogır yatak odasında öyle bir manzara?!

gelelim çocuk odasına..gariptir ki bu odayı pek paylaşmıyor bilogırlar..sanırım daima dağınık olduğundan..ama bebe küçükse ve henüz odayı dağıtma potansiyeline sahip diilse "bebeğimin minnak odası" şeklinde paylaşımlar oluyor tabii..kızsa pembe ağırlıklı, erkekse mavi ağırlıklı pek görmedim genelde bej tonları..ama mobilyalar muhakkak açık renk ve parlak diil! çünkü bebeler için parlak mobilya yok piyasada görebildiğim kadarıyla..gardırobun kulpunda muhakkak bebenin en janjanlı kıyafeti tam takım asılı..odada yaşanmışlık yok çünkü bebe anne babanın yatak odasında gösterişli bir sepet beşik içinde yatmakta! off bilogcan bebek/çocuk odasında yerde oyuncak ne gezer?! hele ki bi bilogır çocuğuysa!

oturma odasına gelirsek..bu oda genelde pek büyük olmuyor..varsa az biraz renk bu odada..kırmızı ağırlıklı olabiliyor bu oda..bir tv, bir köşe koltuk bir de büyükçe bir orta sehpa tamam..bilogırın "less is more" felsefesini uygaladığı yegane oda! ve evet yaşanmışlık sıfır ve daima derli toplu! sehpa üzerinde gazete mi?! güldürme beni bilogcan!

bir de balkon var..küçük, büyük, orta fark etmez! o balkonda illa ki masa olacak arkadaş! kıçını döndürecek yer olmasın ama tercihen ahşap görünümlü bir masa olsun! masanın üzerinde renkli bir runner ve içinde renkli çiçek ya da fesleğen bulunan küçük bir saksı tercih sebebi..aa çamaşır mı asılmış?! onu da nerden çıkardın bilogcan?

antreye gelirsek..bi kere genelde ne giydim/evden çıkarken/selfie/özçekim bok püsür fotoğrafları bu alandaki aynadan çekildiğinden buraya ayrı bir itina gösterir bilogır..gardıroptan daha şık, parlak ve bir kısmı ya da bütün kapıları ayna olan sürgülü kapılı vestiyer..hele ki gömme dolapsa on numara beş yıldız! yerde açık renk - pembe olabilir - tüylü ve küçük bir paspas/halı..karolar en parlağından beyaz veya krem..yerde büyük bir vazo içinde yapma çiçekler ve varsa bir iki parça büyük ferforje objeler..ortalıkta ayakkabı falan yok, saçmalama bilogcan!

vee assolistimiz salon! the salloon! bi kere salon büyük olacak..parkeler pırıl pırıl parlayacak..mobilyalar ve koltuklar tercihen açık renk..perdeler hacimli..tül perde biraz avam kaçabilir o nedenle stor ve en hacimlisinden ve gösterişlisinden bir fon perde iş görür..genelde bej tonları..english home'dan alınmış ferforje bir kafes ya da bisiklet varsa tadından yenmez..masalar kocaman ve tabii sandalyeler de..orta sehpa hakikaten ortada ve koltukların hepsine eşit mesafede uzaklıkta..ve salon o kadar koccccaaaman kiii orta sehpa adeta bir zigon kalıyor! tv'nin arkasındaki duvar tercihen taş döşeme ya da taş döşeme görünümlü duvar kağıdı..yemek masasının bulunduğu alandaki duvarlar da alelade düz bir boya diil duvar kağıdı ya da ayna kaplı..avizeler gayet gösterişli..koltukların bulunduğu kısımda abajur ya da lambader de muhakkak var..ikea'nın çiçekli pembe mumlukları aralara serpiştirilmiş..yine ikea'dan alınan beyaz janjanlı çerçeveler duvarlarda boş ya da resimli olarak yerlerini almış..mobilyalar özellikle de yemek masası lake..

bu postu yazmamda emeği geçen english home'a, ikea'ya, birbirinin aynı bilogır evlerine ve onların her gün gelen temizlikçilerine ve evi asla dağıtmayan çocuklarına ve kocalarına teşekkürü bir borç bilirim..

12 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Kahkahalarla okudum.
Yalnız değilmişim demek ki , benim de böyle bir evim yok kendimi çok eksik hissediyorum. :))

pelin dedi ki...

hahaha ama ne eksiklik! :) ezik miyiz lan biz?! :D

Ömer Tuna dedi ki...

Haa has cok guldum yaa sen cok yasa ayni durum face, Instagramda da var

Didem dedi ki...

Pelin süpersiiin , gözlemlerine hayran kaldım :)

pelin dedi ki...

:) face'e pek takılmıyorum..ama bu yazdıklarım instagramdan gözlemlediklerim :)

pelin dedi ki...

:) sağol didemcim!

Selin dedi ki...

Hahahhahaa anam ben de bir tek benim evi b.k götürüyo sanıyordum, yaşasın yalnız değilmişim :)

pelin dedi ki...

yaşıyoz arkadaşım biz o evlerin içinde tabii ki bok götürecek! :)

defne dedi ki...

ben niye oturma odami hiç paylasmiyom bi sorun 😊 çocuk emekleyecek dolasacak diye 1 buçuk sene fazladan depdesenli bi halım vardı benim odadaki herşeyle alakasız 😊😊

Unknown dedi ki...

Çok begendim yazinızı, hislerime tercüman olmuşsunuz..çok kişi okuyabilsin diye paylasiyorum izninizle

Unknown dedi ki...

Çok begendim yazinızı, hislerime tercüman olmuşsunuz..çok kişi okuyabilsin diye paylasiyorum izninizle

pelin dedi ki...

tabii paylaşabilirsiniz.