Sayfalar

15 Nisan 2016 Cuma

arin bu aralar..

arin konuşuyor yaa! eni konu konuşuyor işte, anlıyorsun ne dediğini :)


geçen gün iş çıkışı parka gittik. küçük bir kız sallanıyordu, salıncaktan inince arin sallanmak istedi. başladım sallamaya ama ufaklık tekrar binmek istedi. nasıl da şeker bir kız çocuğu...gülerek arin'i izliyor, ben de sürekli "arincim bak durunca in salıncaktan kardeş sallansın, küçük o" falan diyorum. arin azıcık mızırdandı ama kızın babannesi mi ananesi mi neyse o da tepemizde bekliyor, gerildim tabii. neyse sallamayı kestim, salıncak durdu arin de mucizevi bir şekilde indi salıncaktan. babası bizi almaya gelince ballandıra ballandıra "baaaak oğlumuz böyle böyle yaptı ama küçücüktü o çocuk, o da akıllı akıllı sırasını bekledi" falan diye anlattım. hani kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla manasında :) arin de durdu "ama ben de küçüğüm" dedi! ay içine oturmuş şapşikin! :) kıyamam bebeğim benim...o da küçük, evet :)


uyumuyor bu aralar. sanırım öğle uykusu fazla ve yeterli geliyor, akşama kadar ne kadar yorsak da uyumuyor. üçümüz beraber yatıyoruz, evet çocuğu olmayana çook romantik gelebilir ailecek aynı yatakta uyumak ama çocuğu olanlar anlamıştır sanırım, nasıl hem çok rahat hem de çok rahatsız bir uyku uyuduğumuzu geceleri :) dün gece bir anda uykusunda "eenerbahçeçe!" (fenerbahçe) diye bağırdı :) sonra "baba baba baba" dedi, sonra "gidelim" dedi. uyurken...kimbilir rüyasında ne görüyordu?! :)


favori kelimelerinden biri "yok". ne sorarsan sor önce "yok" diyor. "susadın mı arin?" "yok!" , "acıktın mı arin?" "yok" ama sofra kurulduğunu görünce masaya bizden önce oturuyor, yani inanmamak lazım :)


akşamları geç yatınca sabahları uyanamıyor tabii. oysa kreşe gitmek için uyanması gerekiyor. her sabah "bak oğlum gece geç yatarsan uyanamazsın böyle. bu gece erken uyu, tamam mı?" diyorum "tamam" diyor. "en geç dokuz buçukta yatakta olcaz, anlaştık mı?" diyorum "aaaalaaaştık!" diyor. akşam olunca zamanında gidiyor mu yatağa? tabii ki hayır. ne demiş atalarımız "tavuğun dötüne çocuğun sözüne güven olmaz!" :)


artık iki yaş krizleri midir nedir bilmem ara ara gelen krizler var...mesela, dışarıda yemek yiyemiyoruz, çünkü oturmuyor. gerçekten hiiiç oturmuyor ve bizi de kaldırmak istiyor. dün mesela dışardalardı, iş çıkışı yanlarına gittim bizimki bostancı meydanında koşturup duruyor, bizi de koşturuyor...bir çocuk daha vardı arin yaşlarında eline vermişler bir su tabancası uslu uslu oturduğu yerde oynuyordu, koşma vs. yok. ama bizimki ortalığı birbirine katıyor! yemek yiyelim eve gitmeden dedik, anında vazgeçtik, çünkü durmayacak, dolanmak isteyecek ve yemek bize zehir olacak. acaba bir çözümü var mı bunun? pusete binmekten de hoşlanmıyor artık, illa yürüyecek.


yarın iki buçuk yaş kontrolü var...ne ara büyüdü bu çocuk?!


çok seviyorum, çook! <3

5 yorum:

Ogrenen Anne dedi ki...

Büyümedi işte annesi küçüğüm demiş ya :D Ay çok tatlı!

nugili hayat dedi ki...

Aksam saat 17 civarı uykuda olan bir çocuk gece 12 ye dek uyumazmis. Kreste öğle uykusu saatlerine dikkat etsinler. Kolay gelsin ne bicirik olmuştur o 😊 Dünün düdüğü bugün konusuyor

pelin dedi ki...

ahaha ufacık tefecik içi dolu fıçıcık adeta! :) 97 cm 18 kilo olmuş küçülsün de cebime girsin ceren :)

kreşte uyumuyo nugicim yarım gün gidiyor..15.30 gibi uyanıyormuş evde ama sanırım derdi bizimle uyumak aslında..sorma yaa düdük düdük dedik dilli düdük oldu işte :)

neslice tarifler dedi ki...

Sen anlatırken ben de kafamda canlandırdım. Kız ben de arada zebani gibi bekliyorum salıncakta sallanan çocukların başında :) Bi bindiler mi inmiyorlar anacım. Hatta bazen hadi inin bak kardeş küçük biraz da o sallansın diyorum ne kadar itici olduğunu bile bile (ama tabi çocuğu sallayan biri yoksa)
3 kişi uyumanın ne kadar romantik bişey olduğunu tahmin edebiliyorum :) Bunları bilmeden bi de kardeş yap derler.
Yürüsün kız boşver, yürüsün de büyüsün :)

pelin dedi ki...

e inmiyolar işte anaları naapsın :)
ya büyüsün yürüsün tamam da sürekli yürüyor ya..vallahi ne bir restorana ne bir kafeye ay kıytırık bir banka bile oturamıyoruz, abartmıyorum gerçekten..