Sayfalar

25 Ocak 2016 Pazartesi

nostaljik pazartesi

ayşecimin önayak olduğu bu seriye bir türlü her hafta dahil olamadım ama bu hafta şeytanın bacağını kırdım. :)

aşağıdaki yazıyı 20.05.2013 tarihinde yazmışım. son derece hamile ve gıcıkmışım :) yine kopyala yapıştır yapıyorum..

göbüşlerimiz bebiş dolsun kocişlerimiz sevinsin.......

.....ve dünyanın geri kalanı da bizim göbeklerimiz hakkında söz sahibi olsun!

canın bi kaşık tatlı bişi ister..hemmen biri atlar "yeme onu yeme zararlı, şişersin" içinden okkalı bi siktir leen çekersin ve yersin..sinir olduğunla kalırsın..

göbeğin şiş olur tabii hamilesindir..hemmen biri atlar "aaa ikiz mi? ay çok şişmişsin ama!" ebenin der ve devamını içinden getirirsin..dörtbuçukuncu ayında karnını içine çekmek istersin..

biri gelir "nasılsın, nası gidiyo" diye sorar..sen de salaksın ve gebesin ya aklın da yarıya düşmüş ya iyiniyetli sanarsın "eh biraz midem bulanıyo bi de sıcaklar rahatsız ediyo" falan dersin..sana göre normaldir insan yapıyosundur neticede ama o aklıevvel der ki "aa dur bakalım bunlar daha iyi günlerin!" küfür bile edemezsin çünkü gebesin "daha ne gelecek naaan başıma?!" diye endişelenirsin..

biri gelir ayaklarını görür.."aaaa nolmuş öle senin ayaklarınaa!! ay tuz yiyosun di mi?! yeme kes hemmen kes! ayyy çoook fenaa!" der densiz! halbuki sen hamile diilken bile tuz yemezsin..günün oniki saatini dışarda geçirdiğin ve yorulduğun ve gelirken metrobüste ve trende ayakta kaldığın için ayakların şişmiştir..

saç boyatamazsın..andavalın biri gelir "ay ne kadar çok beyazın var yaa saklasana.." der..var amk var da sanane diye içinden bağırırsın..dışından da "öle ne yapalım" diye geçiştirirsin..doktora gidince ilk sorun saç boyatmak olur..

havalar ısınır..gerenzekalı biri gelir "ah aaah napcan sıcaklarda ne zor olcak senin işin de" der..inanırsın..kıçından şimdiden ter akar..

bebek erkektir.."aaa olsun ikinciye kız olur"derler..on kaplan gücünde hissedersin kendini hepsini döversin hayalinde..dışındansa gayet lakayıt bi şekilde "çok kız istiyosan sen doğur" dersin..sabrın bitmiştir artık bu söylemlere..

dert yanarsın "of ya şuram buram ağrıyo..bi de halsizim bugün.." karşındaki der ki "ah yavrum..olsun sen bunu bunu yapmaa ben gelcem eve gidince yat direkt" taparsın ona..annendir..

bi dert daha yanarsın "bu ne lan şeklim şemalim kalmadı..şiştim ve şişmeye devam ediyorum..yorgunluktan sana vakit ayıramıyorum..ev aldı başını gidiyo..çok çirkinleştim.." karşındaki der ki "yok öle bişi çok güzelsin..geçecek bunlar..az kaldı..beraber temizleriz evi..hadi gel dolaşmaya çıkalım..dondurma da alalım.." koccandır..sevgilindir..ölürsün..

neticede hamileyken iki kişinin kıymeti çok çok artar..geri kalanları sadece enerjini emer..küfür dağarcığını genişletir......

işbu yazı hamile kalmayı planlayanlara yazılmıştır..başınıza bunlar gelecektir kaçarı yoktur..ananıza ve kocanıza ve dötünüze güvenmiyorsanız bu işe hiiç kalkışmayın!

4 yorum:

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

ahahahaha,ulen ne kaa doğru tespitler.Hamileyken iki kişiye taparsın demişin ben de taptıydım;ablama ve kız kardeşime gerisi yalandıııı

EQ dedi ki...

Ayy Pelin'cim, sen cooook yasa emi. Nasil da güzel yazmissin, nasil da yerinde tespitler, nasil da komik, nasil da dogru, nasil da eglenceli...nasil da , nasil da...:)

Yalniz yazinin sonuna kadar sirita sirita, kikirdeye kikirdeye geldim, o "annendir" kismina gelince birdenbire nasil burnumun diregi sizladi ve gözlerimden yaslar akti anlatamam...

Bana su animi hatirlatti o cümlen:

Ikinci ogluma hamileyim, ilk esimle evliyim karnim burnumda ve hastaneden kendi isimden ciktiktan sonra daha eve gitmeden ek isime gidiyorum. Bir ailenin hasta ve sakat cocuklarina bakiyorum. Yikiyorum pakliyorum onlari, doyuruyorum...baya bir yoruluyorum yani. Üstelik de bunu kocamin kumar borclariyla basa cikabilmek icin yapiyorum!
En sonunda aksam oldu ve ben eve geldim (sabah 6 da cikmistim evden), hemen mutfaga daldim yemek hazirlamaya. Evde de kayinvalide varmis, ogluyla oturuyorlar, kahve iciyorlar. Ben de (biraz da özellikle) dedim (bakalim ne diyecek diye..hani insan azicik birisi "ah yavrum, yoruluyorsun" desin istiyor, ya da en azindan takdir edilsin...)

"Bu kosturmayla insallah cocuga birsey olmazsa iyidir" gibi birseyler dedim.

Ne dedi biliyor musun kayinvalide? (kötü biri de degildir aslinda he, Allah icin simdi)

"Hiiiic biseycik olmaz. Biz zamaninda sirtimizda odun tasiyorduk hamileyken"

O an nasil gücüme gitti biliyor musun?
Ulan ben senin oglunun kumar borclari yüzünden (ki kazandigim gibi yine gidiyordu sürekli ayni yere) karnim burnumda hem kendi isime, hem ek isime gidiyorum... insan azicik da olsa bir empati göstermez, bir moral vermez mi "ah kizim haklisin, cok yorucu oluyor senin icin ama naparsin, az kaldi, kurtulacaksin yakinda, sik disini...Allah sana üc kuvvet versin, insallah olmaz birsey" deyiversen ölür müsün o an? Kendi kizina da aynisini der miydin acaba?? Asla!

O gece yatagimda aglayarak uyudum (bircok gecede oldugu gibi)
Ertesi ün TR'deki annemle konustum, nasilsin kizim diye sorunca..nolsun iste anne, bildigin gibi iste...o isten o ise, kosturup duruyorum dedim.


"Ah yavrum benim... bu halinle cok yoruluyorsun, icim gidiyor.." deyiverdi ve benim gözlerimden yaslar süzülüverdi. Aradaki farki düsündüm, iki farkli cevabi... ahh annem benim dedim...:(


Iste böyleyken böyle...amma da cenem düstü yine be... begendin mi yaptigini he, begendin mi Pinar?!:)

nugili hayat dedi ki...

:) o zamn da okumuştum. Hatırlıyorum. Ve evet hepsi de başıma geldi. Allahım milletimize her b.ka nane olmamayi ogret. Dinimiz amin

neslice tarifler dedi ki...

Cuk oturan bir yazı olmuş Pelin. Hamile olup da bunları yaşamayan bir kadın yoktur. İşin tuhafı her kadın bunları yaşıyorsa niye başka kadınlara da bunları yaparlar anlamış değilim. Son cümlen olayın özeti olmuş..