Sayfalar

22 Ocak 2016 Cuma

galk!

bu aralar en arinço'nun en favori kelimesi "galk!". emir kipiyle.."anne galk!" "galk hadi!" (çocuk cümle kurmaya başlamış mı oldu şimdi?!)

vallahi abartmıyorum oturtmamacasına "galk" diyor. sürekli sürekli sürekli..hatta bazen o kadar gaza geliyor ki ben ayaktayken bile "galk!" diyor :) bir de elimden tutup çekiştiriyor artık nereye gitmek isterse..

değişik bir oyun anlayışı var sanırım..oturmamacasına oyun..

mesela, mutfağa giriyor kapıyı kapatıyor sonra açtığında ben "noluyo orda?" diye sesleniyorum kahkahalar atıyor. mutfak kapısının karşısında portmanto var, oturma yerine oturuyorum oyun bozuluyor "anne galk!" beni ayağa dikiyor ve ayağa dikileceğim yeri milimetrik olarak hesaplıyor, kıpırdamam yasak :)

evde kırmızı bir plastik arabası var, içine binip ayaklarıyla fred çakmaktaş gibi sürüyor. ona binince rahat ederdik zira bütün evi kendi kendine dolaşıp bize (yok lan ne bizi, bana banaa!) bulaşmadan bir on dakika oyalanırdı..artık yok öyle bir şey. arabaya binmeden önce geliyor "anne galk!" diyor elimi tutuyor, arabasına biniyor ve bir eli elimde diğeri direksiyonda o arabada, ben yanında yürüyerek evi turluyoruz. :)

sonra..bir de içinde eşya, hayvan vb. resimleri olan kitapları var. onlarla da çok oyalanırdı. beraber yere otururduk ben "hadi araba nerde göster" derdim, gösterirdi ama bu da değişti. şimdi benim, BENİM, parmağımı tutuyor, atıyorum, arabanın üzerine koyuyor "mu ne?" diyor, sonra da "abaaba" diye kendi cevaplıyor. beş dakika sonra "anne galk!" artık paşa gönlü nereye gitmek isterse. :)

acayip güzel kendi kendine yemek yemeğe başladı. kaşığa, çatala aldıklarını döküp saçmadan ağzına götürebiliyor, sıvılar da dahil (maşallah). yemeğini yiyor, mama sandalyesinden inmek için beni taciz ediyor, indiriyorum ve hemen "anne galk!" diyor, kendi yemeği bitince benimkinin de bitmesini istiyor.

şimdi "menimmmmm" demeler başladı. eline geçeni bağrına basıyor "meniiiim" diyor :)

ha bir de ben arin'i "annesinin kaymak oğlu", "annesinin tatlı oğlu", "annesinin bilmem ne oğlu" falan diye seviyorum, "annesini ooolu" demeye başladı :)

bana, bir tek BANA aşkım diyor! "aşıaaaaaaak" diyor! BANA DİYOR! AŞKIM DİYOR!

ben de akıl falan kalmadı....üç kuruşluk vardı, onu da bu zibidi aldı! <3


ters ekledim, ama bilmiyorum nası düzeltilir, siz bilgisayarınızı falan çevirin işte fotoğrafa göre, ne bileyim....

10 yorum:

neslice tarifler dedi ki...

Bu arkadaşın "anne del" modeli de bizim evde mevcut :)

Gülşah önen dedi ki...

erkekler daha bi anneci daha bir oyuncu daha bir çocuk gibi çocuk oğlumda böyleydi ama kızlar da masallah küçük kadın gibi :))) erkek çocuklarının kıymetini bilin :)))

MİRAS dedi ki...

tam sevmelik yaşıı valla doya doya yemeli onu ((:

pelin dedi ki...

neslicim "del" güzel zarif kibar.."galk" ne yahu! galkk! böyle genizden, k ile diil g ile "gallk!" kaba işte irrrkek milleti :)

valla gülşahcım oyun oynarken benci evet, çünkü hoplayıp zıplıyorum ben de onunla. ama genele vurursak baya babacı be aslında :)

yerim ben senin yerine de yerim! hem de ne yerimmm mirascım!!!! :)

Dikiş Sevda’ sı dedi ki...

e karakteri oturuyor artık annesi.Tam kaç yaşında anlayamadım henüz,blogunuzu yeni keşfettim çünkü.Egosentrik döneme giriyor yani kendi benliğini fark ediyor,anne ve ( biraz da ) babanın ( :) ) bir uzantısı değil,ayrı bir birey olduğunu fark ediyor.Ayrıca oğlan çocuklar anneye,kız çocuklar babaya düşkün olur diye bir genelleme yapamayız yani kerata sizi harbiden seviyor,hadi gözünüz aydın.Babadan kapmışsınız rolü.Maşallah delikanlıya..

EQ dedi ki...

Ahh bu kelimelerini hep biryerlere not al Pelin'cim, unutulmasin. Ileride birlikte okuyup gülersiniz:)
Fotonuz cok hos bu arada:)

Ogrenen Anne dedi ki...

İlk defa gördüm seni ve oğlunu, pek foto koymuyorsun sanırım :) çok tatlısınız maşallah! :) Gaaaaaalk süper bu arada!

nugili hayat dedi ki...

Pelin galk şimdi oturma zamanı değil :)

nugili hayat dedi ki...

Pelin galk şimdi oturma zamanı değil :)

pelin dedi ki...

yerim onun karakterini sevda ya :) bazen bu ne sevgi ah bu ne ızdırap şarkısını mırıldanasım geliyor :)

ay yazmaz mıyım ayşecim :) video falan da çekiyorum sonra iş yerinde falan izliyorum oğlumu özledim naan diye böğürüyorum :)

bilmem ki cerencim ya pek sevmiyorum bloga foto koymayı..bi de genelde işyerinde yazıyorum uğraşasım gelmiyor fotoyla falan :) instagrama falan koyuyorum ya yeterli bence :)

oturamıyom zaten nugi! :) gül sen güüüüül ben de sana gülcem! :)