Sayfalar

24 Aralık 2015 Perşembe

insanız çünkü..

sizin elinize hiç küçücük bir bebek verdiler mi?

"bak bu o işte, az önce içinde kıpırdanan bebek bu! senin bebeğin!" dediler mi?

ya da, "bak aylardır beklediğin, yüreğinde büyüttüğün bebek bu, senin bebeğin!" dediler mi?

siz hiç kendi sütünüzle ya da mamayla falan bir bebek beslediniz mi?

hiç kendinize emanet edilmiş bir canınız oldu mu kendinizinkinden başka?

vazgeçtiniz mi kendinizden?

kalan ömrüm de onun olsun. bütün kötülükler benim olsun, o sadece iyiliklerle karşılaşsın dediğiniz biri oldu mu?

birinin bir gülüşüyle kendinizden geçtiniz mi?

birinin ağlaması size çaresizliği en dibinde yaşattı mı?

hiç bu kadar çok nasıl sevebildiğinizi düşündünüz mü?

isim bulamadığınız bir duygu oldu mu hayatınızda?

bacak kadar boyuyla sizi süper kahraman gibi hissettiren biri oldu mu hiç?

benim oldu çok şükür var hayatımda böyle biri. beni benden alan, tüm bencilliklerimi süpüren, sevgisiyle mest eden, aslında ne kadar sevgi dolu olduğumu fark ettiren, daha iyi bir insan olmak için çabalamamı sağlayan biri var hayatımda. arinim, canım, oğlum, ömrüm iyi ki var, Allah'ım ayırmasın beni ondan.

eğer sizin de hayatınızda varsa böyle biri şu son bir kaç gündür gündemdeki haberler sizi de yakmıştır. bir video izlemişsinizdir bu aralar "kızımı vurdular" diye bağıran o anne yakmıştır içinizi. mutlu fotoğraflar görme umuduyla açtığınız sosyal medya hesabınızdaki o kapkara fotoğrafın altında yazan "melek oldu kızım" yazısı dağlamıştır yüreğinizi. insanız çünkü, çok sevdiklerimiz var bizim ve onlar hayatımıza girdiğinden beri bütün bebekleri çok seviyoruzdur, insanız çünkü, kocaman bizim kalplerimiz, anneyiz ya bütün çocukların sevgisini o kalplere sığdırabiliyoruz biz.

bir video daha var, izlemediyseniz izlemeyin sakın. o videodaki kadın insan değilmiş, onun hayatında onu seven olmamış hiç. o da kimseyi kendinden vazgeçercesine sevmemiş. kalbi var belki evet ama sadece kan pompalamaya yarıyormuş o kalp asla bir yürek olamamış. günah nedir öğrenememiş. acıma nedir bilmemiş. insan değilmiş..insana dair hiçbir şey yok o kadında! 46 yıl vermişler ama umarım tek bir gün yüzü görmeden siktir olup gider bu dünyadan!

4 yorum:

Gülşah önen dedi ki...

nasıl kötü olduğumu anlatacak kelime bulamıyorum bir tarafta evladını kaybeden annelerin acısı diğer tarafta küçücük çocuğa işkence edebilen canavar kılıklı kadınlarrrr nasıl bir dünya bu arkadaş :(

pelin dedi ki...

gülşah izlemedim ben videoyu açmadım bilerek ama hani facebook oynatmaya başlıyo otomatik olarak öyle gördüm. sadece başını, ses falan yok. kafayı yicem ya da yedim bilmiyorum ama o kadını versinler bana istiyorum!

CEREN dedi ki...

Ben izledim ama nasıl izledim bilmiyorum,neden izledim diye kendime kızıyorum zaten o günden beri..Bir şey yapamamak,çaresizlik kahrediyor bazen insanı..O çocuğu alıp koynuma bastırmak istedim,"gel ben sarılırım sana,benim sevgim sana da yeter oğluma da" demek istedim..O kadını parçalamak istedim sonra,46 yıl ceza alsa ne olur,o çocuk unutacak mı şimdi o yaşadıklarını,o çocuk iyi bir insan olabilecek mi acaba? Onu oklavayla döven kadına"anneciğim" diye sığınmak isteyen çocuk bir daha başkasına güvenebilecek mi??? Aynen yazdığın gibi,anneyim ben,içim yanıyor,tüm çocukları yüreğimde saklayayım,hiç biri zarar görmesin istiyorum..

neslice tarifler dedi ki...

Melek olan bebeği ben de tesadüfen gördüm. Çok acı çok.. Allah o anneye aklına mukayet olacak türden bi sabır versin. Diğer cani kadına gelince.. İzlemedim, izlemek de istemedim. Kafamda canlandırdıklarım bile kalbimin ağzımda atmasına yetti. O yavruları düşündüm. Dilerim Allah, o günlerini hatırlamalarına fırsat olmayacak kadar mutlu günler verir o yavrulara..